menu

Ready

for the

future

TRANSITION
OF AN ICON.

01

In de herontwikkeling van Department, het voormalige V&D gebouw, in Eindhoven wordt de bestaande constructie behouden in de grootschalige renovatie. Dat levert een CO2-reductie op door minder materiaal gebruik én de reductie van verkeersbewegingen.

Hergebruik van deze beton constructie levert een CO2-reductie van circa 2.020 ton CO2 op, over de gehele levenscyclus: van grondstof delving tot verwerking van het materiaal bij einde levensduur. Maar daarnaast zijn er nog meer resultaten behaald op gebied van duurzaamheid.

new > < old

Conserve

Energy

02

Wat betreft duurzaamheid telt
alleen het hoogst haalbare.

Besparing staat daarom altijd voorop en wordt bij ieder vraagstuk meegewogen. Hier bewijzen we dat een gezonde dosis zuinigheid niets afdoet aan kwaliteit en comfort. Department zit tenslotte als gegoten. Ons energielabel, A++ vormt een mooie beloning voor onze inzet.

  • Retail Verhuurd
  • Kantoren 2.852 m²
  • Unit 3 954 m²
  • Rooftop Verhuurd

Bring the

new energy

New way
of energy

03

Voelt duurzaamheid als een ‘moetje’, dan blijven echte resultaten vaak uit. Met Department gaan we daarom all the way. We zijn overtuigd van de brede meerwaarde. Door hier vanaf dag één bijzondere aandacht aan te schenken, bespaarden we al volop energie, CO2 en stikstof. Tel uit je winst.

Hergebruiken, heeft een CO2 reductie van ongeveer 2.020 ton CO2 opgeleverd.

Naar verwachting heeft de bestaande situatie, waarbij de constructie is hergebruikt, een impact van rond de 130 ton CO2. Deze impact zit in de laatste fase van het gebouw; het slopen van het gebouw en verwerken van het afval.

Een potentiële nieuwe betonnen constructie heeft een impact van rond de 2.150 ton CO2. Dit omvat alle levensfase van de constructie, vanaf het punt dat de grondstoffen gewonnen worden tot het punt dat gebouw gesloopt zal worden en het sloopafval verwerkt zal worden.

Dat is gelijk aan het jaarlijks energieverbruik van ca. 540 huishoudens.